چگونه وب سایت رایگان داشته باشیم؟
چگونه وب سایت رایگان داشته باشیم؟ آیا تابحال وب سایت رایگان داشته اید؟ چطور می توان بدون هیچ هزینه ای وب سایت طراحی کرد؟ این سوال به طور کلی در ذهن اشخاصی که میخواهند وب سایت خود را رایگان راه اندازی کنند و همچنین کسانی که میخواهند برای شروع کسب وکار خود در هزینه ها صرفه جویی کنند، پیش می آید. به طور کلی می توان وب سایت رایگان داشت. ما در ادامه درباره این که چگونه می توان وب سایت رایگان داشت و اینکه وب سایت رایگان چه مزیت و چه معایبی دارد و فرق آن با وب سایت پولی چیست؟ به شما توضیحات لازم را می دهیم.
طراحی سایت رایگان عبارتی است که ماهانه بهطور میانگین بیشتر از چندین بار در گوگل جستجو میشود! که یکی از این افراد هم خود شما هستید. حالا بهنظرتان ساخت سایت رایگان حقیقت دارد؟ این ادعا را چقدر میتوان جدی گرفت؟
قبل از هر چیز اجازه دهید، بابت اینکه بالاخره تصمیم گرفتهاید کسب و کار اینترنتی خود را راه اندازی کنید؛ به شما تبریک بگوییم؛ چون اگر راه را درست بروید، قرار است اتفاقات خوبی در کسب و کارتان بیفتد.
اگر یک سایت فروشگاهی راه اندازی کنید، میتوانید از طریق آن روزانه درآمد میلیونی داشته باشید، اگر یک سایت شخصی برای معرفی و برندینگ خود بسازید، بعد از مدتی افراد به سراغ شما خواهند آمد، پس میخواهیم درمورد یک چیز با ارزش صحبت کنیم. اگر به این باور رسیده باشید، که پتانسیل سایت در کسب درآمد، چقدر زیاد است، این سؤال برایتان پیش میآید، که چرا ساخت سایت باید رایگان باشد؟ یا اصلا شرکتی که خدمات طراحی سایت را به صورت رایگان ارائه میدهد چطور توانسته تا الان به کار خود ادامه دهد؟ یا حتی اگر هم این کار را برای رضای خدا انجام دهد، چقدر میتوان به اعتبار و کیفیت آن مطمئن بود؟ این موضوع بسیار اهمیت دارد بنابر این تصمیم گرفتیم، کامل در مورد آن صحبت کنیم تا در آینده درگیر این پیشنهادات وسوسه انگیز نشوید.
واقعیتهای ساخت سایت رایگان
وقتی تصمیم میگیرید یک سایت یا فروشگاه آنلاین داشته باشید، قطعا یکی از دغدغههای شما هزینه آن است. به همین خاطر اغلب اولین چیزی که جستجو میکنید، ساخت سایت رایگان یا ارزان است. در ادامه در مورد هر کدام و واقعیت پشت پرده هر یک، صحبت میکنیم.
طراحی سایت رایگان با وردپرس
طراحی سایت رایگان با وردپرس، جملهای که در بیشتر سایتها میبینیم، یا در مورد آن میشنویم. اشتباه نمیکنید؛ چون نصب وردپرس رایگان است. اما تنها نصب آن! بسیاری از افراد با همین تصور تصمیم میگیرند طراحی وب سایت خود را با وردپرس انجام دهند. اما وقتی وارد عمل شده و با هزینههای آن مواجه میشوند، به این نتیجه می رسند که اصلا اینطور نیست.
برای متوجه شدن این موضوع نیاز به زمان زیادی ندارید چونکه برای شروع طراحی سایت با وردپرس از همان ابتدا شروع کار باید هزینهای بابت خرید هاست و دامنه بپردازید. اگر بخواهید یک دامنه com. و یک فضای هاست حداقل داشته باشید، هزینه آن با توجه به حجم اطلاعاتی که میخواهید روی سایت قرار دهید، باید میزان هاست بیشتری بخرید.
این هزینهها بصورت دورهای تکرار میشود، نه اینکه فقط یکبار آن را بپردازید! این تنها بخشی از هزینه طراحی سایت با وردپرس است. تازه این آخر کار نیست. بعد از نصب، به یک قالب برای ظاهر سایت و تعدادی افزونه (برای اضافه شدن قابلیتهای مختلف به سایت) نیاز دارید.
بعضی از این قالبها و افزونهها رایگان هستند؛ اما به احتمال زیاد همۀ اینها نیازتان را برطرف نمیکند و مجبورید از نسخههای پولی آن استفاده کنید. بد نیست این را هم بدانید که هزینۀ قالب و افزونه از 50 هزارتومان شروع میشود تا چندین میلیون هم میرسد.
هنوز تمام نشده است! شما حین کار با سایت، به احتمالا با مشکلات زیادی روبرو خواهید شد، که گاهی برای حل آن مجبورید، هزینۀ کنید. مقدار این هزینه بسته به مشکلاتی که برایتان پیش آمده متفاوت است. اگر بخواهید کل این هزینهها را در نظر بگیرید چیز کمی نمیشود. پس اگر هدفتان طراحی سایت کاملا رایگان است با وردپرس امکان پذیر نیست.
سایت ساز و فروشگاه سازهای رایگان!
سایت ساز ابزاری است که با کمک آن میتوانید سایت خود را بدون نیاز به کدنویسی و دانش فنی طراحی و مدیریت کنید. استفاده از سایتساز نیازی به خرید هاست جداگانه ندارید. حتی در برخی موارد دامنه رایگان هم در اختیار شما قرار میدهند. فروشگاه ساز هم همینطور می باشد. البته نه به این معنی که دیگر نیازی به هزینه کردن ندارید. هزینه کردن در هر سایتسازی که میبینید عموما در یکی از سه دستۀ زیر جای میگیرند:
- به صورت پایه رایگان است ولی برای استفاده از امکانات بیشتر باید پول پرداخت کنید.
- هزینه به صورت سالانه است.
- از فروش شما درصد میگیرند.
اگر سایت سازی وجود دارد که مواردی که گفتیم را ندارد و کاملاً رایگان کار میکند، خوشحال میشویم آن را به ما معرفی کنید. یک نکته مهم که در مورد سایت سازها و فروشگاه سازها باید بدانید این است که چه امکاناتی در اختیار شما قرار میدهند. ممکن است که سایت ساز ادعا کند که به صورت کاملا رایگان به شما سایت میدهد، اما در عمل برای وب سایت شما محدودیت ایجاد کند.
به عنوان مثال این احتمال وجود دارد که در حالت رایگان فقط امکان ساخت 9 صفحه در سایت وجود داشته باشد. در این حالت برای دسترسی به امکانات بیشتر روی سایتتان باید هزینه کنید. مثلا یک فروشگاه ادعا کند که کاملا رایگان است، اما فقط قابلیت درج 4 محصول در سایتتان را به شما بدهد.
حتما قبل از انتخاب یک سرویس برای ساخت سایت یا فروشگاه اینترنتی، درباره امکانات و شرایط آن را به صورت کامل بدانید. این که از همان ابتدا بتوانید بهترین سایت ساز و فروشگاه ساز را انتخاب کنید اهمیت زیادی دارد. چون قرار است زمان زیادی را صرف سایتتان بکنید چنانچه اگر از سرویسی که تهیه کردید راضی نباشید؛ حتی اگر پولی پرداخت نکرده باشید، قطعا وقتی که گذاشتید به هدر می رود.
طراحی سایت ارزان
گاهی اوقات وقتی عبارت طراحی سایت رایگان را جستجو میکنیم در نتایج گوگل ظاهر میشوند. اما وقتی وارد وب سایت میشوید، میبینید که منظورشان از طراحی سایت رایگان، طراحی سایت ارزان بوده و حتی چندین بسته و تعرفه مختلف دارند. اینگونه وب سایت ها برای جذب مخاطب دست به هرکاری میزنند! الان دیگر میدانید که چطور باید با آنها برخورد کنید.
چگونه با گوگل یک وب سایت رایگان بسازیم؟
سرویس Google Sites یک سایت اینترنتی ساده و مبتدی را به صورت رایگان در اختیار شما قرار میدهد. اگر میخواهید نحوه طراحی سایت با این سرویس را یاد بگیرید، در ادامه مقاله بیشتر به شما توضیح خوهیم داد.
چگونه با گوگل یک وب سایت رایگان بسازیم؟ این کار خیلی راحت و سریع انجام میشود و برای شما هزینهای هم ندارد. گوگل سالهاست که سرویس گوگل سایتس (Google Sites) را راهاندازی کرده است، اما خیلی از افراد با این سرویس آشنایی ندارند. استفاده از این سرویس هیچ هزینهای ندارد. البته اگر بخواهید دامنه یا آدرس اختصاصی برای سایتتان داشته باشید باید برای خرید دامنه هزینه کنید. هدف گوگل از راهاندازی سرویس Sites ارائه سایت رایگان به مردم است.
همانطور که گفتیم برای داشتن یک سایت خوب باید هزینه کنیم. گوگل هدفش این نیست که یک سایت کامل و حرفهای را به صورت رایگان به کاربران بدهد. سایتی که با گوگل میسازید خیلی ابتدایی است و بسیاری از امکانات سایتهای امروزی را ندارد. پس اگر به دنبال یک سایت حرفهای هستید و میخواهید وب سایت قابلیت توسعه داشته باشد نیاز دارید که آن را به یک مجموعه حرفه ای که کارشان در حوزه طراحی وب سایت است بسپارید. شما نیاز دارید که این مجموعه ها وب سایت شما را طراحی و توسعه بدهند، همچنین نیاز دارید آن را پشتیبانی و مدیریت کنند، مجموعه ویانا وب همه این کار هارو برای شما انجام می دهد.
مزایا و معایب ساخت وب سایت در گوگل
گوگل این سرویس را برای ساخت سایتهای بسیار ساده و به نوعی برای ارائه پروپوزال ایجاد کرده است. در نتیجه سرویس Google Sites اصلا برای راهاندازی یک کسب و کار برای درآمدزایی مناسب نیست. وب سایتهایی که با گوگل میسازید فقط برای معرفی شما کاربرد دارند و هیچ قابلیت تجاری خاصی ندارند.
مهمترین معایب و کمبودهای سایت ساز گوگل عبارتند از:
- امکان ساخت وب سایت فروشگاهی و نمایش تبلیغات، برای کسب درآمد از آن وجود ندارد.
- به علت نبود فونت برای ساخت وب سایت فارسی مناسب نیست.
- نبود انواع المانها و بخشهای بسیار کم برای طراحی صفحات وب سایت.
- نمی توانید چند منو برای سایت طراحی کنید.
- نمی توان در سایت صفحه ثبت نام برای کاربران ایجاد کرد.
- قادر به آپلود فایل در آن نخواهید بود.
- فقط ویدیوهایی که در یوتیوب آپلود شده اند را میتوانید در وب سایت قرار دهید. چون در ایران یوتیوب فیلتر است ویدیو به کاربران ایرانی نمایش داده نمیشود.
- امکان اینکه بتوانید در آن وبلاگ بسازید وجود ندارد.
در حقیقت وب سایتی که با گوگل میسازید محدودیتهای بسیار زیادی دارد و کاربرد آن هم بسیار کم است. با این وجود ساخت سایت با گوگل مزایایی هم دارد که باعث میشود بعضی افراد از این سرویس استفاده کنند. این مزایا عبارتند از:
- ساخت وب سایت با گوگل کاملا رایگان است و نیاز به پرداخت هزینه ندارید.
- نیاز به هاست و دامنه ندارید.
- کار کردن با این سرویس راحت و کاملا سریع است و سایت شما بدون برنامهنویسی ساخته میشود.
- در واقع اگر یک وب سایت موقت میخواهید یا فقط به دنبال معرفی خودتان در اینترنت هستید، می توانید از Google Sites استفاده کنید.
راهاندازی یک وب سایت کامل و خوب که بتواند در صفحه اول گوگل و حتی رتبه 1 سرچها قرار بگیرد، قطعا هزینه دارد. البته این طور هم نیست که حتما باید چندین میلیون تومان هزینه پرداخت کنید تا یک وب سایت خوب و مناسب برای کسب و کارتان داشته باشید. شما با یک هزینه مناسب هم میتوانید برای خود وب سایت بسازید.
سخن پایانی
پس چه کار کنیم؟ بالاخره هزینه ساخت وب سایت چقدر است؟ به طور کلی هیچکس بهصورت رایگان برای کسی کاری انجام نمیدهد، پروسه طراحی سایت هم بسیار وقتگیر و هزینهبر است! پس اگر جایی با این ادعا روبرو شدید حتی اگر هم خواستید این کار را انجام دهید انتظار داشتن یک وبسایت خوب و حرفهای را نداشته باشید.
حتی اگر هم ساخت وب سایت رایگان باشد، بعد از آن قرار نیست سرویس و پشتیبانی خاصی بگیرید. شما میمانید و مشکلات سایت. این موارد بارزترین نکاتی بود که در مورد طراحی سایت رایگان برای شما شرح داده شد. اگر وارد این پروسه شوید با این موارد مواجه میشوید و در نهایت میبینید تنها زمانتان تلف شده و کاری از پیش نبردهاید. پس برای ساخت وب سایت برای خود و کسب وکارتان به موارد گفته شده دقت کرده و آن را بخاطر بسپارید.
اگر می خواهید بیشتر در مورد وب سایت بدانید به مقاله بازطراحی وب سایت های قدیمی چگونه است؟ مراجعه کنید