انواع ارور های وب سایت از آشنایی تا رفع آن
در برخی از مواقع یک وب سایت اینترنتی به دلیل مشکلاتی که برایش اتفاق می افتد، ارور می دهد و کاربر نمیتواند وارد وب سایت شود. به همین دلیل داشتن آشنایی با انواع ارور های وب سایت ها لازم است. گاهی اوقات یک سایت از دسترس خارج میشود و به جای صفحه وب سایت، یک خطا به نمایش درمیآید. به عنوان مدیر یک وب سایت باید در کمترین زمان مشکل سایت را حل کنید تا به حالت عادی برگردد. چون در این شرایط امکان دارد مشتریان زیادی را از دست بدهید. خطای سایت ممکن است به دلیل مشکل در هاست، دامنه یا سایر موارد فنی باشد. به همین دلیل برای حل کردن این دسته از خطاها به یک فرد متخصص نیاز خواهید داشت. خطاهایی که در وب سایتها رخ میدهند میتوانند دلایل مختلفی داشته باشند. بر همین اساس، خطاها را دستهبندی کرده و از یک عدد سه رقمی برای مشخص کردن نوع آنها استفاده میکنند. اولین عددی که مورد استفاده قرار میگیرد، نشان دهنده نوع ارور وب سایت است. برای نمونه، خطاهایی که عدد اول کد سه رقمی آنها 4 است، به دلیل وجود خطا در سمت سرور گیرنده یا همان وب سایت رخ میدهند. در مقابل، خطاهایی که ساختار کد آنها به شکل XX5 است، نشاندهندۀ وجود خطا در سمت سرور باشند. در ادامه با هر کدام از این خطاها بیشتر آشنا می شویم.
ارور 400 Bad Request
در انواع ارور های وب سایت ارور 400 به معنای درخواست بد یا نامناسب است، جهت برطرف آن ابتدا مطمئن شوید که کوکی و کش سیستم خود را پاک کرده و آدرس صفحه وبسایت را به درستی وارد کرده اید. از طرفی باید بررسی کنید که آیا این خطا فقط برای یک وب سایت رخ می دهد یا وب سایت های دیگر هم این خطا را دارند. اگر مورد دوم باشد به احتمال زیاد مشکل اصلی در سمت سیستم شما و یا ارائه دهنده خدمات اینترنتی هست که شما از آن استفاده می کنید.
ارور 401
معمولا خطای 401 را زمانی مشاهده میکنید که بخواهید به یک قسمت از یک وب سایت بروید که اجازه دسترسی به آن به شما داده نشده است! به طور مثال ممکن است شرکت هاستینگتان به کاربران اجازه ندهند به برخی از صفحات مهم و امنیتی سایت شما دسترسی داشته باشند. در این شرایط آنها در زمان ورود به این صفحات، با خطای 401 روبرو خواهند شد. در واقع مشاهده این ارور به معنی وجود مشکل در وب سایت نمی باشد و میتوان گفت مشاهده این ارور به این معنی است که شما میخواهید به صفحه نادرستی وارد شوید.
ارور 403 Forbidden
این خطا همانند تابلوی ورود ممنوع می باشد. به این معنی که این صفحه در وب سایت وجود دارد؛ ولی شما به هر دلیلی اجازه مشاهده آن را ندارید. بیشتر وب سایتهای معروف خارجی به دلیل تحریم، کاربران ایرانی را از مشاهده محتوای وب سایت خود محروم میکنند و هنگامیکه ما به این سایتها مراجعه میکنیم با خطای 403 روبرو می شویم.
بهترین راهی که با آن میتوان وب سایت موردنظر را دور زد و دیگر با این خطا مواجه نشد، استفاده از فیلترشکن است. این ابزارها با ایجاد یک IP مجازی ما را بهگونهای به سرورها معرفی میکنند که گویا متعلق به کشوری غیر از ایران هستیم.
مواجه شدن با ارور 403 یک دلیل دیگر هم دارد. در واقع در وب سایتهایی که از هاست Cplane استفاده میکنند، میتوان در بخش تنظیمات هاست، امکان دسترسی بعضی از کاربران را به دلایل امنیتی مسدود کرد. در این صورت اگر کاربران موردنظر برای مشاهدۀ وب سایت اقدام کنند، با این خطا مواجه می شود. در هر صورت رفع این خطا خارج از کنترل کاربر می باشد.
ارور 404 Not Found
هنگام دسترسی به وب سایت مورد نظر ممکن است با پیغام های گوناگونی مواجه شوید. یکی از عمومی ترین پیغام ها ارور 404 Not Found می باشد که به معنای تلاش شما برای دسترسی به صفحه ای است که در حال حاضر وجود ندارد. امکان دارد صفحه مورد نظر شما حذف شده باشد، یا اینکه شما آدرس آن را اشتباه وارد نموده اید.
این ارور ها معمولا توسط وب سرورها تولید شده و برای مرورگر شما ارسال می شوند. اگر شما چنین پیامی را مشاهده کردید، برای اطمینان بیشتر، آدرسی را که تایپ کرده اید، دوباره کنترل کنید. اگر هنگام کلیک روی لینکی با این پیام مواجه شدید، امکان دارد لینک اشتباه باشد و یا اینکه صفحه مورد نظر قبلا حذف شده است.
ارور 408 Request Timeout
معمولا این ارور زمانی در صفحه وب نمایش داده میشود که مدت زمان دریافت درخواست از سمت کاربر به پایان رسیده باشد. در حقیقت زمانی که یک کاربر در صفحه وب خود آدرسی باز کرده یا روی دکمهای کلیک کرده باشد، سرور اصلی برای دریافت درخواست او منتظر خواهد ماند. حال اگر به دلایلی مثل سرعت پایین، ترافیک بالا و غیره درخواست کاربر در مدت زمان مشخص به دست سرور اصلی نرسد، سرور منتظر نمیماند و ارتباط را قطع میکند. به محض قطع شدن سرور خطای 408 روی صفحه وب کاربر مشاهده میشود.
اگر یک کاربر هستید، صفحه را Refresh کرده و دوباره اقدام کنید. در صورت لزوم در زمانهای دیگر به وب سایت مراجعه کنید. اگر هم به عنوان مدیر وب سایت این خطا را مشاهده میکنید، بهتر است با پشتیبان هاست خود تماس بگیرید.
ارور 500 Internal Server
ارور 500 یک خطای بسیار مرموز می باشد. با اینکه این ارور در دسته خطاهایی قرار دارد که از سمت سرور اصلی رخ میدهد؛ اما باز هم علت آن معمولا مشخص نیست. گاهی مشکلات سیستم کاربر مثل ناپایداری اتصال اینترنت، کوکیها و کشها میتوانند عامل بروز این خطا باشد. در برخی از موارد هم دیده شده که کدنویسیهای اشتباه یا اعمال تنظیمات نادرست سرور و هاست باعث ایجاد مشکل شده است. بنابراین اگر کاربر هستید بعد از بررسی اتصال اینترنت خود، یکبار مرورگر خود را ببندید و مجددا باز کنید. اگر هم مدیر وب سایت هستید، نگاهی به کدها و تنظیمات سرور داشته باشید. در این مورد میتوانید از راهنمایی شرکت هاستینگ خود در صورت پاسخگو بودن کمک بگیرید.
ارور 501
این مورد یکی از نادرترین ارورهای دنیای وب محسوب می شود. ارور 501 در واقع مربوط به زمانی است که وب سرور سایت، از متد ارسال شده توسط مرورگر کاربر پشتیبانی نکند. با توجه به اینکه بیشتر وب سرورها اغلب از متدهای ارسالی پشتیبانی میکنند، به ندرت پیش می آید با ارور 501 روبرو شوید. در هر حال برای رفع آن باید یا وب سرور سایت را بروز کنید یا از پشتیبان هاست کمک بگیرید.
ارور 502 Bad Gateway
به دلایل بروز مسائلی بین سرورهای آنلاین که خارج از کنترل شما است اتفاق می افتد. با این حال معمولا هیچ مسئله خاصی وجود ندارد بلکه مرورگر شما فکر می کند این مشکل مربوط به تجهیزات شبکه خانگی شما است و یا علت دیگری دارد که از کنترل شما خارج است، ولی غالبا این ارور یک خطای شبکه ای بین سرورهای اینترنت می باشد و به این معنی است که این خطا مربوط به رایانه یا ارتباط اینترنتی شما نیست.
ارور 503 Service Unavailable
اگر به هر دلیلی سرور وب سایت در دسترس نباشد، این خطا بروز خواهد داد. خارج شدن سرور از دسترس میتوان دلایل زیادی داشته باشد مثل: از کار افتادن سرور یا وب سایت، شلوغ بودن بیش از حد سرویس دهنده، ایجاد محدودیتهای اتصال یا استفاده از پهنای باند و … باشد. گاهی اوقات این خطا بعد از کاهش ترافیک برطرف میشود. گاهی با ارتقای سرور حل می شود و گاهی نیاز به بازنگری کدها و افزونههای مورد استفاده می باشد. در هر حال، به دلیل اینکه این ارور موردپسند گوگل نیست و میتواند روی رتبۀ وب سایت شما تاثیر منفی بگذارد؛ در اسرع وقت باید آن را برطرف کنید.
ارور 504 Gateway Timeout
این خطا زمانی رخ می دهد که یک سرور پاسخ مناسبی در زمان مناسب از سرور دیگر دریافت نکند. این درخواست های سرورها معمولا برای باز کردن یک صفحه مرورگر و یا درخواست های تکمیلی مرتبط با آن هستند. عموما این به معنای این است که سرور دیگر به درستی کار نمی کند یا در حال داون شدن است.
سخن پایانی
مواجه شدن با ارور در وب سایت چه برای کاربر، چه برای مدیر سایت خوشایند نیست. برخی از این ارورها برای کاربر با انجام کارهایی سادهای مثل: بستن و بازکردن مجدد مرورگر، Refresh صفحه، ریستارت سیستم و … برطرف می شود؛ اما بسیاری از آنها خارج از کنترل کاربر است. مدیران وب سایت در برابر این خطاها مسئول هستند و باید به این راهکار ها عمل کنند تا در کوتاهترین زمان ممکن مشکل برطرف شود تا به رتبه وب سایت لطمه وارد نشود یا مشتریان خود را از دست ندهند.برای اینکه کمتر با این خطاها مواجه شوید بهتر است پیشگیری کرده و از هاست و سرویس دهنده خوبی استفاده کنید.